Alpokalja-Fertő-táj Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Kezdőlap Termelőink Vincellér Borbirtok

Vincellér Borbirtok

A Soproni borvidéken, a Fertő tó déli partján, Fertőbozon találjuk a Vincellér Borbirtokot. Összesen 13,5 hektáron gazdálkodunk, főként Kárpát-medencei fajtákra koncentrálva: zenitet, zöld veltelinit, kékfrankost és zweigeltet termelünk. Az a szőlőművelésben törekszünk a kíméletességre, együtt élünk a környezetünkkel. Két borstílusban dolgozunk: a Vincellér boroknál a fajták gyümölcsös karakterén van a hangsúlyt, míg a Molnár Titi Selection borok lehetőséget adnak a kísérletezésre, a termőhely kiemelésére.

Termékek

Kategóriák
Aktív szűrők Szűrés
Allergének
Ár szerint

Vincellér Kékfrankos 2020

A célunk ezzel a borral az, hogy megmutassuk a kékfrankos gyümölcsös, igazán szerethető arcát, ezért acéltartályban erjed és csak részben kap hordós érlelést. Mi általában a lédús meggyet és a borsos fűszerességet szeretjük benne, persze a szép savak teszik igazán szerethetővé és jól ihatóvá. Vincellér kékfrankosunk címkéjén a Fertőtáj meghatározó madara, a feketeöves szúnyogvadász füstifecske szerepel.

2490 Ft / üveg
3.32 Ft/ml

Vincellér Piri must zweigeltből

Palackba zárt szőlőlé zweigeltből. A frissen préselt szőlő minden finomsága megtalálható benne. Hidegen, tisztán vagy szódával fröccsnek is óriási. Nem csak a gyerekek kedvence!

1390 Ft / üveg
1.85 Ft/ml

Vincellér Zenit 2021

A nádas Zenitünk minden évben megbízhatóan hozza, amit várunk tőle. Igazán kedves, jól iható bor, finoman barackos, egzotikus gyümölcsökkel, ropogós savakkal. Jól behűtve szomjoltó a nyári melegben, télen pedig a nyári napsugarakat varázsolja a poharunkba.

1990 Ft / üveg
2.65 Ft/ml

Vincellér Zöld Veltelini 2022

Bevált recept szerint készül, a tiszta mustot alacsony hőmérsékleten, lassan hagyjuk erjedni, hogy megőrizzük a szőlő friss zamatait. Elegáns savakkal, grapefruitos aromákkal, finom borsmentás fűszerességgel. A pince egyik legnépszerűbb bora, mert minden helyzetben jól esik egy pohárral.

1990 Ft / üveg
2.65 Ft/ml

Vincellér Zöldike must zenitből

Palackba zárt szőlőlé zenitből. A frissen préselt szőlő minden finomsága megtalálható benne. Hidegen, tisztán vagy szódával fröccsnek is óriási. Nem csak a gyerekek kedvence!

1390 Ft / üveg
1.85 Ft/ml

Vincellér Zweigelt 2019

A fertőbozi kötött agyagtalajú Apollónia földek korlátozott termése. Tipikus lilás fajtajelleges színű. Illatában és ízében picit hűvösebb gyümölcsöket, ringlót és meggyet hordoz. Bársonyos, érett tanninok, kerek korty. Igazi könnyen poharazható, mégis izgalmas bisztróvörös. A címkéinken a minket erősen meghatározó Fertőtáj előtt tisztelgünk, így került a szürkemarha a zweigelt címkéjére, ami a Fertő parti legelők tipikus háziállata.⁠

2490 Ft / üveg
3.32 Ft/ml