A magyarok második legkedveltebb sajtja a parenyica. Hevített gyúrt sajt, melyet szalagra nyújtunk, sózunk és csiga formára tekerünk. A tekergő nevet ezért kapta. Természetes bükkfaforgácson füstölve kapja végleges színét, illatát, ízét. A színárnyalatok eltérőek lehetnek egyes füstölések között. (általában a levegő páratartalmától függ) Összetevői: Magyartarka-tehéntej (szénatej), tejsavbaktérium kultúra, természetes oltó, só A 2021-ben ezüstérmet, majd a 2022-ben bronzérmet kapott a Magyar Sajtmustrán. Fogyasztása függőséghez vezethet. ,, Ételed az életed! " Baráti üdvözlettel: Németh család
Szárított zöldfűszerekkel ízesített bükkfán füstölt parenyica. Összetevők: magyartarka tehéntej (szénatej), tejsavbaktérium kultúra, természetes oltó, só, petrezselyem, fokhagyma, vöröshagyma, zeller, metélőhagyma. ,, Ételed az életed! " Baráti üdvözlettel: Németh család