Alpokalja-Fertő-táj Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Magvak, lisztek, őrlemények

Kelkáposzta por

Táplálkozási értékét a benne levő szénhidrátok, az emészthető rostok, fontos ásványi sók, mint a kalcium, kálium és magnézium, valamint a vas, az A-, B1-, B2-, C-, E-vitamintartalma, ezenkívül természetesen az íz- és zamatanyagai adják. Gazdag vitamintartalma miatt immunerősítő, daganatmegelőző, gyulladásgátló hatású élelmiszerként tartják számon, kalciumtartalma pedig a csontjaink egészségéhez járulhat hozzá. Minden súlycsökkentő diétának hasznos alapanyaga lehet, mivel energiaértéke csak 30 kcal.ehérjében dúsabb, tápanyagtartalma magasabb, ugyanakkor könnyebben emészthető, kisebb mértékű a puffasztó hatása, nem terheli meg úgy az érzékeny gyomrokat, mint a fejes káposzta.  Vegyszermentesen termelt káposztánkat kíméletesen, 50 C-fok alatt szárítottuk, hogy enzimjei megmaradjanak.  A szárított szárított kelkáposztát  porítottuk. Felhasználható: smoothykhoz, levesekhez, mártásokhoz, bébiételekhez, sütemény színezéshez, levesek, ételek ízesítéséhez. Amennyiben smoothyban vagy italban nyersen fogyasztjuk, akkor célszerű vízzel vagy folyadékkal felönteni, majd állni hagyni kb. 10 percet, hogy a rostok visszaduzzadjanak.  Az üveg vagy zacskó kb. 1 kg friss céklából készült. 

700 Ft / csomag
700 Ft/csomag

Laskagomba por

Saját termesztésű laska gombánkat daráltuk porrá. A gomba fogyasztása minden héten fontos lenne az egészségünk szempontjából. A laska az orosz természetgyógyászat kedvelt alapanyaga, gyulladásgátló, antibiotikumokhoz hasonló hatása miatt. Por formájában könnyebb felhasználási lehetőségek adódnak. Használhatjuk krémlevesnek , mártásoknak, pörköltnek , tésztákhoz,  fűszerként bármibe beletehetjük. Ahol a gyerekek nem szeretik a gombát, ott is használható az életekben úgy, hogy az nem felismerhető. A gombák szerepe a világban a lebontás, az anyagok előkésztése az újra hasznostáshoz. A szervezetünkben is ugyanezt csinálják. Sok olyan anyag halmozódik fel bennünk ,amikkel a szervezetünk nem tud mit kezdeni, félreteszi őket, pl izületi gyulladások. Ezért kellene megelőzésként rendszeresen enni a gombákat. Gyógyításra is használható, emeltebb mennyiségben. 

700 Ft / csomag
700 Ft/csomag

Magos kenyér lisztkeverék (1 kg)

Kárpát-medence napsütötte mezőin termesztett búzából és természetes összetevőkből készült lisztkeverék  Magyar termék 100% természetes búzából ­ GMO mentes Glutén érzékenyek számára nem ajánlott Elkészítési javaslat - Hozzávalók: Czelli magos kenyér lisztkeverék 500 g – 1 kenyér (700g) A 300 g langyos víz A hozzávalókat egy keverőtálba helyezzük, és néhány perc alatt rugalmas tésztává gyúrjuk (keverőgéppel és kézzel is egyszerű). Letakarva 30 percet állni hagyjuk. A tésztát kenyérré formázzuk. Gömbölyítjük, majd 3 perc pihentetés után hosszúra formázzuk, vagy sütőformába tesszük. (javalatunk, hogy formában süssük) Az elkészített kenyeret sütőpapírral borított tepsire helyezzük (vagy sütőformába), felületét vízzel lekenjük, majd a konyhánk hőmérsékletétől függően 50 - 60 percen át letakarva állni hagyjuk. A kelesztés után a felületét újra lekenjük vízzel és éles késsel bevágjuk. A tésztát előmelegített sütőbe tesszük (alsó-felső sütés, kb. 220 C). Amikor a tésztánk már a sütőben van, állítsuk vissza a hőmérsékletet sütőtől függően, hozzávetőlegesen 205 C-ra, és süssük 35 - 40 percig. A sütés után a még forró kenyeret vízzel kenjük le. A teljes kihűlés után (3 óra) szeleteljük, és élvezzük az ízeket.  Kenyérsütő gépben is elkészíthető: 500 g Czelli magos kenyér lisztkeveréket és 300 g langyos vizet teszünk a kenyérsütőbe, majd elindítjuk a sütési programot 750 g-os kenyérhez. 

840 Ft / db
840 Ft/db

Mángold por

Vegyszermentesen termelt mángoldunkat kíméletesen, 50 C-fok alatt szárítottuk, hogy enzimjei megmaradjanak.  A szárított mángoldot   porítottuk. Felhasználható: smoothykhoz, levesekhez, mártásokhoz, bébiételekhez, sütemény színezéshez, levesek, ételek ízesítéséhez. Amennyiben smoothyban vagy italban nyersen fogyasztjuk, akkor célszerű vízzel vagy folyadékkal felönteni, majd állni hagyni kb. 10 percet, hogy a rostok visszaduzzadjanak.  Az üveg vagy zacskó kb. 1 kg friss céklából készült. A mángold nagyon gazdag K-Vitaminban : egészségügyi előnyeit nagyrészt ennek köszönheti. Kutatások szerint a mángold 19 fajta bétaxantin antioxidánst és 9 féle bétacianint tartalmaz. Az antioxidánsokról pedig tudjuk, hogy több olyan egészségi probléma ellen hatásosnak bizonyultak, amelyek a szabad gyökök okozta oxidatív károsodásból erednek, vagy ezzel kapcsolatosak (például szív- és érrendszeri, valamint daganatos elváltozások).  Segít a szív egészségének megőrzésében Egy rotterdami tanulmányban kimutatták, hogy a K-vitamin bevitele idősebb nőknél és férfiaknál csökkenti a szívkoszorúérbetegség előfordulási gyakoriságát.Csökkenti a vérnyomást  , csökkenti a csonttörés kockázatát. Vizsgálatok bizonyítják, hogy a magas nitráttartalmú élelmiszerek - mint a mángold - segítenek a vérnyomás csökkentésében.Egy cukobetegeket vizsgáló törökországi kutatásban arra jöttek rá, hogy a mángold csökkentette a résztvevők vércukorszintjét. A növény összetevői ugyanis segítik a glükóz-anyagcserét. Íze  hasonlít a spenótéhoz, ugyanúgy is használhatjuk fel. Kisgyerekekne is adható.   

700 Ft / csomag
700 Ft/csomag

Pizzaliszt (1 kg)

A Celldömölki Malom búzalisztjei kiváló minőségű, válogatott búzaszemekből készülnek, tradicionális őrlési eljárással. A minőséget gyártás során saját laboratóriumunkban az alapanyag beszállításától a késztermékek csomagolásáig folyamatosan ellenőrizzük. Tapasztalt molnáraink gondosan követik a gyártás folyamatát, és garantálják, hogy a tasakba ­ amit Ön a kezében tart ­, kiváló minőségű termék került. Ennek köszönhetően Ön a celldömölki lisztből a legfinomabb ételeket varázsolhatja szerettei elé.

410 Ft / kg
410 Ft/db

Sárgarépapor

A sárgarépa egyik legismertebb zöldségünk, elképzelhetetlen nélküle egy igazi jó húsleves. Fogyasztjuk frissen, fagyasztva, porítva. Narancssárga színéből következtethetünk arra, hogy a hasnyálmirigyre, epére, lépre fog hatni leginkább.  Magas karotin tartalma van, amiből szervezetünk A vitamint állít elő. Gyökerét fogyasztjuk, ami a raktározó része a növénynek, tehát sok ásványi anyagot és vitamint tartalmaz. Magas rosttartalma van, ami többnyire cellulózból, kis mennyiségben keményitőből áll, a szervezet számára könnyen feldolgozható.  Emésztési problémák kezelésében, bélférgeknél, felfúvódáskor, véráramlás serkentésére és a látás javítására használhatjuk.  Mindennapi használatra javasolt gyógynövény. A kertünkben vegyszermentesen megtermelt sárgarépát tisztitás után kíméletesen, max. 50 fokon szárítjuk, hogy megmaradjanak értékes enzimjei.  A megváltozott táplálkozási szokásokhoz igazodva készítünk belőle port. A por állag több területen is használható, ajánljuk krémlevesbe, levesek ízesítésre, mártáshoz, smoothikhoz, bébi ételekhez. Egy zacskó por kb. 1 kg sárgarépának felel meg. Amennyiben smoothyban vagy italban nyersen fogyasztjuk, akkor célszerű vízzel vagy folyadékkal felönteni, majd állni hagyni kb. 10 percet, hogy a rostok visszaduzzadjanak. Kisállatainknak is adható emésztési problémákra.  

700 Ft / csomag
700 Ft/csomag

sózott-pirított tökmag snack

Családi gazdaságunkban, termelt héj nélküli tökmag tiszta, adalékmentes és polírozott formában kerül értékesítésre. A tökmag nemcsak finom, hanem tápláló is és gyógyhatása miatt is egyre népszerűbb csemege. Nagyon értékes zsírokat, az Omega-3 és Omega-6 csoportba tartozó esszenciális zsírsavakat, aminosavakat és fehérjéket tartalmaznak. Felhasználható egy finom bor mellé kínálva, házi pékárukhoz, desszertekhez, de önmagában fogyasztva is kiváló és egészséges nassolnivaló.

990 Ft / csomag
9.9 Ft/g

Sütőtök por

Vegyszermentesen termelt sütőtököt kíméletesen, 50 C-fok alatt szárítottuk, hogy enzimjei megmaradjanak.  A szárított szárított sütőtököt   porítottuk. Felhasználható: smoothykhoz, levesekhez, mártásokhoz, bébiételekhez, süteményekhez, , krémlevesekhez , ételek ízesítéséhez. Amennyiben smoothyban vagy italban nyersen fogyasztjuk, akkor célszerű vízzel vagy folyadékkal felönteni, majd állni hagyni kb. 10 percet, hogy a rostok visszaduzzadjanak.  Az üveg vagy zacskó kb. 1 kg friss sütőtökből készült. Nagyjából húsz dekagramm sült vagy főtt sütőtök napi A-vitamin-szükségletünk több mint dupláját tartalmazza. Az A-vitamin nagyon fontos a látás és a szemek egészségéhez. A zöldségben bőven vannak karotinoidok is, amelyek élénk narancsszínét adják, és amelyek közül a béta-karotint a szervezet A-vitaminná alakítja át.A sütőtök magas rosttartalmának köszönhetően igen laktató étel, közben viszont csupán kevés kalóriát tartalmaz. Több kutatás is igazolja, hogy a rostban gazdag étrend segíti a fogyást, egyben az egészséges testsúly fenntartását is.Az olajos magvak nagyon gazdagok fitoszterolokban, amelyek segítenek csökkenteni a szervezetben a" rossz koleszterin szintjét. A tökmagban emellett sok a triptofán nevű aminosav, amely fontos szerepet játszik a szerotonintermelésben. A szerotonin mennyiségétől nagyban függ, hogy milyen a kedvünk, így a tökmag segíthet átvészelni az őszi, téli időszakot, amikor sok emberre rátör a melankólia.  

700 Ft / csomag
700 Ft/csomag

Vidéki kenyér lisztkeverék (1 kg)

Kárpát-medence napsütötte mezőin termesztett búzából és természetes összetevőkből készült lisztkeverék  Magyar termék 100% természetes búzából ­ GMO mentes Glutén érzékenyek számára nem ajánlott Elkészítési útmutató - Hozzávalók: Czelli vidéki kenyér lisztkeverék 500 g – 1 kenyér (675g) A 280 g langyos víz A hozzávalókat egy keverőtálba helyezzük, és néhány perc alatt rugalmas tésztává gyúrjuk (keverőgéppel és kézzel is egyszerű). Letakarva 25 percet állni hagyjuk. A tésztát kenyérré formázzuk. Gömbölyítjük, majd 3 perc pihentetés után hosszúra formázzuk, vagy sütőformába tesszük. Az elkészített kenyeret sütőpapírral borított tepsire helyezzük (vagy sütőformába), felületét vízzel lekenjük, majd a konyhánk hőmérsékletétől függően 50 - 65 percen át letakarva állni hagyjuk. A kelesztés után a felületét újra lekenjük vízzel és éles késsel bevágjuk. A tésztát előmelegített sütőbe tesszük (alsó-felső sütés, kb. 220 C). Amikor a tésztánk már a sütőben van, állítsuk vissza a hőmérsékletet sütőtől függően, hozzávetőlegesen 205 C-ra, és süssük 35 - 40 percig. A sütés után a még forró kenyeret vízzel kenjük le. A teljes kihűlés után (3 óra) szeleteljük, és élvezzük az ízeket.  Kenyérsütő gépben is elkészíthető: 500 g vidéki kenyér lisztkeveréket és 280 g langyos vizet teszünk a kenyérsütőbe, majd elindítjuk a sütési programot 750 g-os kenyérhez. 

740 Ft / db
740 Ft/db

Zeller por

Erőteljes ízéért vagy szeretni lehet, vagy utálni. Középút általában nincs. Aki kedveli az ízét, annak leírom hasznos tulajdonságait is: Kiváló emésztésjavító, méregtelenítő, gyulladáscsökkentő gyógynövény, mely hosszabb távon hatással van az anyagcserére és az immunrendszer helyes működésére is. Étvágyjavító, másnaposság ellen a  gyomornak is barátja.  Erős vízhajtó, a petrezselyemmel együtt segít a vese tisztításában, a prosztata gyulladások kezelésében is. Nyáron ödémásodás esetén  is használhatjuk. A népi hiedelem a zellert afrodiziákumként tartja számon.A kínai gyógyászat fiatalítószerként használja. A zeller egyik jellemző jó tulajdonsága, hogy rendkívül fontos vitaminokat és nyomelemeket tartalmaz, nagy értéke a sok szerves nátrium, melynek jelenlétében hatékonyabb a kalcium felszívódása, de megtalálható benne a foszfor, a vas, a kálium, a magnézium, gazdag folsavban, és C-vitamin-tartalma is magas: 100 grammjában akár 30-50 milligramm is található. Magas az élelmi rost tartalma, ami segíti a méregtelenítés, felgyorsíthatja az emésztést..  Kalóriatartalma alacsony, fogyókúrák alapnövénye is lehet.  Felhasználása: krémlevesek, mártások, turmixok, joghurtba keverve, leveleit teaként fogyaszthatjuk. A zacskó vagy üveges kiszerelés kb. 1 kg zellergumónak felel meg.

700 Ft / csomag
700 Ft/csomag