Kékfrankos és Syrah házasításával készítettük ezt a bort. Illatában szamóca-málna lelhető fel, ízére a friss, ropogós savak jellemzőek.
A virágos és a lekváros kajszi stílust tökéletesen ötvöző komplexitás, végtelen harmónia. Tökéletes mestermunka. Kóstold meg Champion díjas, a Quintessence 2020. legjobb pálinkája elnyert párlatunkat! Kiszerelés 0.35 l Díjak Champion díj, a Quintessence 2020. legjobb pálinkája Alkoholtartalom 40%
A pincészet egy másik könnyed és frissítően zamatos bora, aminek gerincét a Zöld veltelíni adja, egy kis Ottonel muskotállyal fűszerezve. Színében világos citrom sárga árnyalat és zöldes reflexek, illatában friss citrus gyümölcsök és virágos-parfümös jegyek nyílnak ki. Kóstolva kellemesen lendületes savérzetet érezhető, ami finom kerekséget adó moderált alkohol tartalommal párosul. Frissítő reduktív bor, de zamatokban gazdag és érezhetően a szőlő eredeti íz világa, valamint a termőhely adja igazi értékét. Ízében tökéletes tisztaság, kellemes textúra és az illatban megismert aromatika köszön vissza. Testében légies könnyedség érezhető, amit az illatosabb Muskotály lágyabb jegyei egészítenek ki. Könnyen értelmezhető és a fajtajegyeket is szépen hordozó házasítás.
Rozé házasításunkat, három fajta szőlő alkotja, amely gyümölcsös könnyedségével, frissítő savaival,pompás színvilágával válik egy igazán üdítő élménnyé!
A borkedvelők körében egyre népszerűbb ez a fajta, mely a Soproni borvidéken régóta igazi otthonra talált. A Steiger dűlő terméséből készült bor a pincészet könnyedebbre hangolt veltelínije, mely élénk zöldes sárga árnyalatot és rendkívül friss illatot hordoz, főleg grapefruit, lime és friss zöldfűszerek formájában. Ízében is a frissesség, tisztaság és lédús citrusos gyümölcsösség nyújtja a folytatást, melyet ropogós savérzet, valamint nagyon finoman apró szénsavasság tesz még üdítőbbé. Élénk és intenzív zamatának megjelenését a precíz reduktív eljárás és a hosszabb finom seprőn érlelés is támogatta. Lecsengésében igazán jó arányok, szép fajtajelleg, csipetnyi izgalmas fanyarság és viszonylag hosszabb aromatika marad emlékül kóstolása során.
A birtokválogatás alapja öt szőlőfajta tudatos házasításával jött létre, melyben Kékfrankos, Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon és Zweigelt fajták találhatók. Megjelenésében sötét vörös maggal és bíbor széllel mutatkozik, látványosan összesimuló és összetett illatában főleg érett piros húsú gyümölcsök dominálnak, némi feketeribizlivel, kökénnyel és nemes tölgyaromákkal. Kóstolva közepes test és fiatalos íz világ érezhető, sok gyümölccsel, fekete meggyel, szederrel és étcsokoládéval. Még fejlődése elején áll, de extrakt édességének és puha textúrájának köszönhetően már most jól fogyasztható. A szőlőfajták előnyös tulajdonságait ötvözve komplex aromatikát és sokrétű ízeket tartalmaz. Hosszú gyümölcsös lecsengése, könnyedebb teste és filigrán tanninjai jól harmonizálnak.
A Steiner és a Steiger dűlőkből származó szőlők házasítása, mely a pohárba kitöltve mély rubin és bíbor árnyalatot mutat. Fiatalos illatában piros és fekete húsú gyümölcsök kavalkádja fogad, melyet elegánsan megjelenő tölgyfahordós érlelésből származó jegyek fűszereznek. Közepesen testes, jó ivású, csersavakban visszafogott, de komplex bor, vastag húsos érzettel és koncentrált aromatikával. Kellemes érzetű és lendületes savgerince szinte repíti az íz jegyeit, melyet főleg meggyes, cseresznyés, szilvás, feketeribizlis gyümölcsösség tesz gazdagabbá és izgalmasabbá. Utóízében kiegyensúlyozott hordóhasználat alakítja igazán harmonikussá a tipikus fajtajegyekben bővelkedő kékfrankos ízvilágát.
Kóstoljátok meg Bio boraink leggyümölcsösebb és legízesebb friss válogatását. Minden hatos csomag mellé 2 üveg Kaméleon rosét adunk AJÁNDÉKBA.
A kitűnő talaj és éghajlati adottságoknak köszönhetően egy mélyrubinvörös színű, alkoholban gazdag, testes bort kóstolhatunk, amelyben egy kis kakaó illetve fekete ribizli érezhető. Karakterességét legalább egy éves érlelés után éri el a bor.
A célunk ezzel a borral az, hogy megmutassuk a kékfrankos gyümölcsös, igazán szerethető arcát, ezért acéltartályban erjed és csak részben kap hordós érlelést. Mi általában a lédús meggyet és a borsos fűszerességet szeretjük benne, persze a szép savak teszik igazán szerethetővé és jól ihatóvá. Vincellér kékfrankosunk címkéjén a Fertőtáj meghatározó madara, a feketeöves szúnyogvadász füstifecske szerepel.
A kékfrankos ideális alapanyag rozéhoz, a borvidék adottságai pedig szintén sokat adnak hozzá a végeredményhez. A nyári kert gyümölcsei, cseresznye, eper, ropogós savak, üdítő korty, elegancia. Minden évszakban szeretjük, univerzális bor. A címkéinken a minket erősen meghatározó Fertőtáj előtt tisztelgünk, így került a levelibéka a rozénk címkéjére, melynek tavaszi vonulási útvonala egyik területünk mellett halad.
A nádas Zenitünk minden évben megbízhatóan hozza, amit várunk tőle. Igazán kedves, jól iható bor, finoman barackos, egzotikus gyümölcsökkel, ropogós savakkal. Jól behűtve szomjoltó a nyári melegben, télen pedig a nyári napsugarakat varázsolja a poharunkba.