.“ÉVSZÁZADOS EGYEDI ÍZ HEGYKŐRŐL”
A hegykői zöldségtermesztés nagy múltra tekint vissza, országszerte ismert. A „fertei” földeknek köszönhetően „Hegykői zöldségek” gyűjtőnéven messze földön híressé lett a hegykői zeller, a fehérrépa zöldség, a sárgarépa és a hagyma. Az itt található kertkultúrákat a mai napig jelentősen meghatározza a Fertő tó közelsége.
A Som család gazdaságában mára már 11 hektáron vetnek sárgarépát és 20 hektáron zöldséget. Az ízletes és magas beltartalmi értékkel bíró termények a Hazai Ízek Régiók védjegy használati jogát is elnyerték.
A hegykői zöldségtermesztők évszázadokra visszanyúló tradicionális életvitelét őrzi a Som család is munkásságában. Som Brigitta édesapja Som János 1990-ben alapította gazdaságát, melynek fő profilja a gyökérzöldség termesztés.