Mások ezeket rendelték
Mángold por
Vegyszermentesen termelt mángoldunkat kíméletesen, 50 C-fok alatt szárítottuk, hogy enzimjei megmaradjanak. A szárított mángoldot porítottuk. Felhasználható: smoothykhoz, levesekhez, mártásokhoz, bébiételekhez, sütemény színezéshez, levesek, ételek ízesítéséhez. Amennyiben smoothyban vagy italban nyersen fogyasztjuk, akkor célszerű vízzel vagy folyadékkal felönteni, majd állni hagyni kb. 10 percet, hogy a rostok visszaduzzadjanak. Az üveg vagy zacskó kb. 1 kg friss céklából készült. A mángold nagyon gazdag K-Vitaminban : egészségügyi előnyeit nagyrészt ennek köszönheti. Kutatások szerint a mángold 19 fajta bétaxantin antioxidánst és 9 féle bétacianint tartalmaz. Az antioxidánsokról pedig tudjuk, hogy több olyan egészségi probléma ellen hatásosnak bizonyultak, amelyek a szabad gyökök okozta oxidatív károsodásból erednek, vagy ezzel kapcsolatosak (például szív- és érrendszeri, valamint daganatos elváltozások). Segít a szív egészségének megőrzésében Egy rotterdami tanulmányban kimutatták, hogy a K-vitamin bevitele idősebb nőknél és férfiaknál csökkenti a szívkoszorúérbetegség előfordulási gyakoriságát.Csökkenti a vérnyomást , csökkenti a csonttörés kockázatát. Vizsgálatok bizonyítják, hogy a magas nitráttartalmú élelmiszerek - mint a mángold - segítenek a vérnyomás csökkentésében.Egy cukobetegeket vizsgáló törökországi kutatásban arra jöttek rá, hogy a mángold csökkentette a résztvevők vércukorszintjét. A növény összetevői ugyanis segítik a glükóz-anyagcserét. Íze hasonlít a spenótéhoz, ugyanúgy is használhatjuk fel. Kisgyerekekne is adható.
Vincellér Piri must zweigeltből 1l
Palackba zárt szőlőlé zweigeltből. A frissen préselt szőlő minden finomsága megtalálható benne. Hidegen, tisztán vagy szódával fröccsnek is óriási. Nem csak a gyerekek kedvence!
Napraforgóméz
Napraforgóméz: Aranysárga, később sötétedő a méz színe. Hamar kristályos és folyékony fázisra válik szét. Krémmézzé alakítva kellemes csemege. Sütésre kiválóan alkalmas.