Mások ezeket rendelték

Borsikafű
Vegyszermentesen termelt, vagy gyűjtött alapanyagból, tartósítószer és ízfokozó nélkül kézzel készített kézműves termék. Borsikafű, másik néven csombor: Ásványi anyagtartalma: vasat tartalmaz, valamint B vitaminokat, rezet, mangánt, kálciumot, káliumot, béta karotint. A borsot tudjuk vele bármilyen ételben helyettesíteni . A borsot nem tudjuk teljesen megemészteni, sokaknál refluxos vagy epeproblémákat okozhat. A főzés végén tesszük az ételbe, hogy megmaradjon intenzív íze, ne keseredjen meg. Használhatjuk nehezebb ételekhez: húsok, hüvelyesek, káposztafélék főzésénél. A zsíros ételek emésztését is könnyíti, Fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő, vírus és baktériumellenes hatása miatt a borsikafű eredményesen alkalmazható köhögés, gyomor- és bélhurut esetén. Alultápláltság, egyoldalú étkezés, kóros soványság, tavaszi fáradtság idején a borsikafű vitamin és ásványi anyag tartalma, mikroelemei feltöltik a szervezet raktárait, erősítik az immunrendszert, javítják az étvágyat, fokozzák az energiát, életerőt. Vászonzacskóba téve kiváló rovar- és molyirtó.

Jóska Bátyám kedvence (300g)
Minimum 2 hónapig érlelt svájci (Bergkäse, Appenzeller típusú) félkemény sajt. Készítését a Székelyföldön élő Bányász Józseftől tanultam. Innen kapta nevét. 2021-és 2022-ben ezüstérmes lett a Magyar Sajtmustrán. A laktáz enzim 2 hónap alatt már lebontotta a laktózt a sajtban, így érzékenyek is fogyaszthatják! Adalékanyagmentesen készítem, természetes kéregflórával érlelődik. Kézműves termék, a csomagok súlya kb 280-320g. Összetevők: Termizált magyartarka tehéntej (szénatej- Heumilch), Tejsavbaktérium kultúra, Természetes oltó, só. ,,Ételed az életed" Baráti üdvözlettel: Németh család

Raklett
A raklett vagy raclette svájból származó érlelt félkemény sajtkülönlegesség. A svájciak legkedveltebb étele. Általában héjában főtt burgonyára olvasztják, gyöngyhagymával, uborkával és különféle zöldségekkel fogyasztják. De nagyon finom pirított bagettre olvasztva is. Készítését egy svájci sajtmestertől tanultam. Minimum 2 hónapig maximum 6 hónapig érlelem. Otthoni olvasztása: Egy szelet raklett sajt sajtgyaluval, vagy sajtreszelővel való felszeletelése, vékony szeletekre. A sajt kérgét is nyugodtan belevághatjuk, ez egy extra ropogós ízt ad hozzá. Teflon vagy kerámia serpenyőben nagyon alacsony lángon, zsiradék hozzáadása nélkül megolvasztható. Nem szabad sokáig melegíteni, amint folyós állagúra vált a sajt lehet csurgatni az ételre. Szemetgyönyörködtető olvadása magával ragadó. Jó étvágyat! Baráti üdvözlettel: Németh család