Kárpát-medence napsütötte mezőin termesztett búzából és természetes összetevőkből készült lisztkeverék
Magyar termék
100% természetes búzából GMO mentes
Glutén érzékenyek számára nem ajánlott
Elkészítési javaslat - Hozzávalók:
Czelli foszlós kalács lisztkeverék 500 g
175 g langyos víz
A hozzávalókat egy keverőtálba helyezzük, és néhány perc alatt rugalmas tésztává gyúrjuk (keverőgéppel és kézzel is egyszerű). A tésztát letakarva 30 percet állni hagyjuk. Ha fonott kalácsot szeretnénk, a tésztát 3 -vagy 4 egyenlő részre osztjuk, hengereket formázunk belőle. A hengereket 30 cm hosszúra sodorjuk, majd kalácsot fonunk belőle. A hosszúra sodort tésztákat egyesével csigának is feltekerhetjük. Az elkészített kalácsot sütőpapírral borított tepsire helyezzük, majd a konyhánk hőmérsékletétől függően 50 - 65 percen át letakarva állni hagyjuk. A megkelt tésztát tojással lekenjük. A tésztát előmelegített sütőbe tesszük (alsó-felső sütés, kb. 180 C). Amikor a tésztánk már a sütőben van, állítsuk vissza a hőmérsékletet sütőtől függően, hozzávetőlegesen 165 C-ra, és süssük 35 - 40 percig. Hagyjuk kihűlni és élvezzük az ízeket. Mi a legjobban házi vajjal szeretjük.
Kárpát-medence napsütötte mezőin termesztett búzából és természetes összetevőkből készült lisztkeverék
Magyar termék
100% természetes búzából GMO mentes
Glutén érzékenyek számára nem ajánlott
Elkészítési javaslat - Hozzávalók:
Czelli foszlós kalács lisztkeverék 500 g
175 g langyos víz
A hozzávalókat egy keverőtálba helyezzük, és néhány perc alatt rugalmas tésztává gyúrjuk (keverőgéppel és kézzel is egyszerű). A tésztát letakarva 30 percet állni hagyjuk. Ha fonott kalácsot szeretnénk, a tésztát 3 -vagy 4 egyenlő részre osztjuk, hengereket formázunk belőle. A hengereket 30 cm hosszúra sodorjuk, majd kalácsot fonunk belőle. A hosszúra sodort tésztákat egyesével csigának is feltekerhetjük. Az elkészített kalácsot sütőpapírral borított tepsire helyezzük, majd a konyhánk hőmérsékletétől függően 50 - 65 percen át letakarva állni hagyjuk. A megkelt tésztát tojással lekenjük. A tésztát előmelegített sütőbe tesszük (alsó-felső sütés, kb. 180 C). Amikor a tésztánk már a sütőben van, állítsuk vissza a hőmérsékletet sütőtől függően, hozzávetőlegesen 165 C-ra, és süssük 35 - 40 percig. Hagyjuk kihűlni és élvezzük az ízeket. Mi a legjobban házi vajjal szeretjük.
Kenyérsütő gépben is elkészíthető: 500 g foszlós kalács lisztkeveréket, 175 g langyos vizet, és 50 g vajat teszünk a kenyérsütőbe, majd elindítjuk a sütési programot 750 g-os kenyérhez.