Alpokalja-Fertő-táj Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Vidéki kenyér lisztkeverék (1 kg)

Kárpát-medence napsütötte mezőin termesztett búzából és természetes összetevőkből készült lisztkeverék 

Magyar termék

100% természetes búzából ­ GMO mentes

Glutén érzékenyek számára nem ajánlott

Elkészítési útmutató - Hozzávalók:

Czelli vidéki kenyér lisztkeverék 500 g – 1 kenyér (675g)

A 280 g langyos víz

A hozzávalókat egy keverőtálba helyezzük, és néhány perc alatt rugalmas tésztává gyúrjuk (keverőgéppel és kézzel is egyszerű). Letakarva 25 percet állni hagyjuk. A tésztát kenyérré formázzuk. Gömbölyítjük, majd 3 perc pihentetés után hosszúra formázzuk, vagy sütőformába tesszük. Az elkészített kenyeret sütőpapírral borított tepsire helyezzük (vagy sütőformába), felületét vízzel lekenjük, majd a konyhánk hőmérsékletétől függően 50 - 65 percen át letakarva állni hagyjuk. A kelesztés után a felületét újra lekenjük vízzel és éles késsel bevágjuk. A tésztát előmelegített sütőbe tesszük (alsó-felső sütés, kb. 220 C). Amikor a tésztánk már a sütőben van, állítsuk vissza a hőmérsékletet sütőtől függően, hozzávetőlegesen 205 C-ra, és süssük 35 - 40 percig. A sütés után a még forró kenyeret vízzel kenjük le. A teljes kihűlés után (3 óra) szeleteljük, és élvezzük az ízeket. 

740 Ft / db
740 Ft/db



Nincs még hozzászólás a termékhez!

Nincs még értékelés a termékhez!

Mások ezeket rendelték