Mások ezeket rendelték
Aszalt cseresznye
Vegyszermentesen termelt gyümölcs, kézzel feldolgozva. Tartósítószert és hozzáadott cukrot nem tartalmaz. A cseresznye a vesetisztító, vértisztító gyümölcsök közé tartozik, mellékhatásként szépíti a bőrt. Csökkenti a vér húgysav szintjét, ezért izületi betegségek esetén is ajánljuk. Fogyasztása segítheti a fogak és csontok fejlődését. Káliumtartalma vércukor szabályozó, segítti a normál izomműködést, a normál vérnyomást, s megfelelő szívritmust. Fokozza az energiaszintet, segíti a jobb alvást. jót tesz a szemnek. Gyulladásgátló tulajdonságú, és nem utolsó sorban nagyon finom.
Körtelekvár cukormentes 370ml
Vegyszermentesen termelt körte gyümölcsből készített kézműves termék, Tartósítószert és hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Körtelekvárunkat aszalt körténkből készítjük, hosszan főzzük, nem teszünk hozzá sem cukrot, sem egyéb édesítőszert. A kóstoláskor az érett körte édes ízét érezhetjük. Az egyik legédesebb lekvár cukor nélkül is. A datolya édességével vetekszik az aszalt körte. Ezért kiválóan használható édesítőszerek helyettesítésére. Az aszalt körte A és C vitamint, vasat, foszfort tartalmaz nagyobb mennyiségben. Nemcsak finom gyümölcs, de jó hatással van az epebajokra, emésztésre, gyomorproblémákra, és a kiválasztó szervek munkáját is nagyban segííti.Hatóanyagai résvén képes a nehézfémek, mérgező anyagok megkötésére, semlegestésére, kivezetésére.Kétszer annyi nyers rostot tartalmaz, mint az alma. Lényegesen alacsonyabb a savtartalma is. Enyhíti a vese és hólyagproblémákat, szabályozza a vízháztartást. Magas folsavtartalma jókedvűvé is tesz.
Fermentált fehér káposzta
Régóta tudjuk, hogy az emberi vastagbélben kolonizáló baktériumok, vagyis a bélflóra/mikrobiom befolyásolja immunrendszerünket, ezáltal egészségünket. Több kísérletben is kimutatták már, hogy a mikrobiom összetételére és működésére a táplálkozási szokásaink vannak a legnagyobb hatással. Valamint az is ismert, hogy az étrendünk megváltoztatása rövid időn belül modulálja a bélflóránkat. Korunk civilizációs betegségeiben közös, hogy krónikus gyulladással járnak. Érdekes egybeesés, hogy a bélflóra megváltozása az iparosodás, városiasodás hatásra jól dokumentált jelenség. A z egyik élelmiszercsoport, aminek bizonyítottan jótékony hatása van az emberi bélflórára a fermentálással készült ételek csoportja. Ide tartoznak például: savanyúkáposzta is Átfogó, tanulmányokban bizonyították a fermentált ételek fogyasztásának kapcsolatát a diabetes, a daganatos és kardiovaszkuláris megbetegedések csökkent rizikójával. Erősíti a gyomorsavat, az emésztési folyamatok így tökéletesen tudnak működni, nem indulnak el a megemésztetlen anyagok hatására a gyulladási folyamatok. A fehér káposzta tartalmaz káliumot, ként, jódot, kalciumot, foszfort, vasat, klórt, nátriumot, nagy mennyiségű A vitamint, B vitamin komplexet, C vitamint és U vitamint.Véd a bőrkiütések ellen. A káposzta fogyasztásával segítséget adunk a májnak a kobalt, nikkel és a réz mérgek semlegesítésére. A cukorbetegek számára mindenképpen ajánlatos a káposzta fogyasztása, mert az elfogyasztás után hamarosan érezhető a vércukor csökkenése a vérben. A legutóbbi kutatások bebizonyították, hogy a káposztában található kén-aminósav csökkentőleg hat a magas koleszterin szintre,optimálisan hat a gyomor és a belek nyálkahártyájára és nyálkamennyiségére.